Jarmil Vepřek

Ticho revoluci nezpůsobí

16. 04. 2015 14:02:00
Předseda FAČR Miroslav Pelta se dnes vyjádřil ke kauze Baroš, když výroky bývalého reprezentanta nejen odsoudil, ale dal jasně najevo, kdo je tady pánem a komu do práce (*praktik) nikdo kecat nebude.

Ihned po zveřejnění Peltova vyjádření (rozhovor pro iDnes ZDE) se stal mezi fanoušky nejdiskutovanějším následující výrok:

"Může mít (Baroš) jakýkoli dojem nebo pocit, ale nemůže si myslet, že v českém fotbale bude dělat revoluci."

Ano, pan předseda logicky argumentuje tím, že do fotbalu jde spousta peněz a jeho pošpinění tyto finanční toky ohrožuje – v Peltově pojetí pošpinění Barošovými výroky, ne běžnými praktikami, na které jeho výroku poukazují.

Tato argumentace je ale pro každého myslícího a s celou situací alespoň trochu obeznámeného člověka pouze zcela průhledným krytím situace v českém fotbale, kde se snad jen pan Pelta sám sobě (a možná právě sponozům, na kterých je jeho pozice částečně závislá) snaží namluvit něco o jakési čistotě.

Zatímco Baroš a drtivá většina fotbalového národa vidí věci, které je třeba řešit, Pelta se snaží národ přesvědčit o tom, že řešení je špatná a nesmyslná varianta, kterou se problémy zvětšují (asi nějaká dosud neznámá teorie).

Bojkot? Jen to ne!

O to víc mě překvapuje, že na sociálních sítích stále více fanoušků vyzývá k bojkotu Synot ligy. Vždyť je to naprostý nesmysl!

Pokud vím, tak ticho a nečinnost ještě nikdy v historii žádný přelom nezpůsobily! Naopak, fanoušci musejí dát (jako celek, jako sbor!) najevo, co si nejen o Peltovi myslí!

Ovšem pozor! Nejde jen o rozhodčí (tam bez důkazů nikdo nic nezmůže, chyby se opravdu dělají v každé lize a za každých okolností). Jde také o to, že polovinu vstupenek na reprezentaci dostávají sponzoři, které nezajímá fotbal, ale zviditelnění jejich společnosti, což na FAČR stále nikdo nechápe. O to, že tým útočící na titul vlastní muž, který je předsedou FAČR a nemá za sebou zrovna křišťálově čistou minulost. O to, že místopředsedou je další výtečník s pověstí mafiána, který se dožaduje trestů pro nejlepšího střelce EURO 2004 Baroše za to, že pod vlivem emocí říká pravdu ostřejšími slovy!

Pan Pelta se dnes vyslovil jasně: "Já jsem tu pán a nějaká legenda si nemůže dovolit kecat mi do mých praktik a zavedených pořádků."

Hráči, trenéři a fanoušci, kterým na fotbale záleží, nesmějí svojí nečinností dopustit, aby byly Peltovy a Berbrovy výroky zákonem českého fotbalu. Nevyzývám k žádným nepokojům na stadionech, ale je důležité, aby fotbalová společnost dala najevo svůj nesouhlas s aktuálním stavem. Opět a nahlas!

Autor: Jarmil Vepřek | karma: 22.47 | přečteno: 567 ×
Poslední články autora