Bartošová spáchala sebevraždu...

Dnes údajně zemřela bulvárem nejsledovanější osoba v této zemi. Plyne z toho spousta věcí, nicméně předně říkám, že mě samotná smrt oné dámy nikterak nezasáhla - ani pozitivně, ani negativně. Samozřejmě ale všichni víme, co bude následovat, ať už nás to nezajímá, zajímá, nebo se na to dokonce těšíme.

nova.cz

Připravte se na to, že na novinových stáncích neuvidíte nic jiného než právě obličej Ivety Bartošové. Nejprve se využijí její smutné obličeje pro zdůraznění smutku, poté začnou vycházet vzpomínkové medailony, případně (téměř jistě) speciální přílohy a speciální čísla celých magazínů, shrnující její život s důrazem na ty nejpikantnější okamžiky; od krásných a drahých svateb až po veselá vystoupení s flaškou alkoholu v ruce.

V Televizních novinách a u jejich "prima" konkurence se pravděpodobně nenajde místo pro jiné události. Smrt bývalé zpěvačky je totiž natolik závažnou informací, že má přednost před čímkoli jiným.

Bartošová neodsune na druhou kolej pouze dopravní zprávy (pokud se tedy nebudou týkat vlaku, jenž ji srazil), ale také politiku, finance, jednoduše cokoli (samozřejmě přeháním, ale nejsem daleko od pravdy).

Abychom si rozuměli, já tu opravdu nehodlám plivat na Bartošovou. Já plivu především na média a v podstatě zejména na ty jejich příjemce, kteří budou večer přibiti sedět před televizí a napjatě čekat na informace o oné události.

Byla Iveta opilá, když skočila pod vlak? V kolik hodin se to stalo? Navedl ji někdo? S kým se pohádala? - To jsou jen některé z otázek momentálně vzrušujících tisíce, za pár hodin pak desetitisíce občanů ČR.

Iveta Bartošová byla populární osobou, která nezvládala jakýkoli stres a díky tomu se následně dostala k alkoholu a posléze až k sebevraždě. Stejně jako další mraky lidí po celém světě, kteří mají mnohdy nezměrně větší životní problémy než ona! 

Je to klišé, ale truchlí někdo nad umírajícími dětmi po celém světě? Já si nevšiml, že bychom někdy v médiích skutečně oplakávali ty, kteří si to zaslouží. Snad až na Václava Havla, ale i u toho bylo pláče a nesmyslů nad míru!

To, že byla Bartošová poslední roky sledována bulvárem daleko za hranicí slušnosti, je známý fakt. Sama udělala věci, které k tomu vedly, no a "novináři" pak již jen plnili povinnosti vyplývající z jejich profese profesionálních hyen. 

Co ale to všechno vypovídá o stavu společnosti? Nenastal již čas, aby se lidé namísto Ulic, celebrit a skandálů konečně začali zajímat o věci podstatné a užitečné? Jak pro ně samotné, tak pro společnost? 

------------------------------

PS: Pokud se mnou nesouhlasíte, na Facebooku už jistě vzniklo kolem stovky stránek s názvem "R.I.P. Iveta" či podobným. Honem se tam přidejte, Iveta a její příbuzní to jistě ocení, projevíte veřejně svůj soucit a jednoduše "vo tom to dnes všechno je"...

Autor: Jarmil Vepřek | úterý 29.4.2014 14:01 | karma článku: 22,68 | přečteno: 2233x