Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Uchylujete se k podobné demagogii, jakou kritizujete. Říká snad Okamura ve Vámi citovaném výroku, že chce, aby naše města a vesnice vypadaly jako ty ruské či ukrajinské? Jakou spojitost mají naše obce s ruskými či ukrajinskými?

Okamura srovnává naše obce s obcemi v některých západních zemích, o Rusku či Ukrajině se nezmiňuje.

15 1
možnosti
Foto

J82a62k98u84b 77R96o96t63h

20. 10. 2017 19:50

Ale celým jednáním a názory se Rusku blíží a podbízí. Tož tak. :-/

3 10
možnosti
Foto

Viděl bych jeden zásadní rozdíl. Voliči demokratických stran /tedy ne KSČM a těch, které jsou založeny na fuhrerprincipu/, chodí k volbám s jistými pochybnostmi o své volbě, do poslední chvíle přemítají, komu to hodí, protože programy se někdy kříží, přemýšlejí nad odchylkami atd.

Ti druzí nepřemítají, a dají to do urny svému guru, i kdyby jim den předtím skopal dítě či manželku.

13 8
možnosti
Foto

J55a90k78u88b 56R96o20t89h

20. 10. 2017 18:07

Souhlas, pane doktore, do dnešního odpoledne jsem nebyl zcela rozhodnut, váhal jsem mezi třemi subjekty. Ještě před týdnem mezi čtyřmi. Stále jsem proti sobě dával klady a zápory, stále jsem zkoumal, nakolik se jejich programy a výroky jejich představitelů shodují s mými, či naopak nakolik by mne dokázaly změnit stanovisko. Demokracie je vcelku dřina. Fuhrerovci takto netrpí.;-D:-/

2 6
možnosti

Dát vedle sebe dvě fotografie jako kontrast různých zemí, to nemá naprosto žádnou vypovídací hodnotu.

Když budu chtít, tak v kterékoli zemi světa najdu něco, co je v pořádku, takže v pořádku bude i ta fotografie, a v kterékoli jiné zemi světa najdu něco, co v pořádku není.

Nemám sebemenší pochybnosti o tom, že v Německu je mnohem větší pořádek a funkčnost veřejné dopravy nebo infrastruktury než v Rusku. Přesto však není problém najít v Rusku tisíc ulic, náměstí, zákoutí, nádraží, návsí apod., které budou v pořádku. Stejně tak není problém pořídit v Německu tisíc opačných fotografií. Když z těch tisíci fotek z Ruska a tisíci z Německa udělám dvojice, tak ve všech tisíci případech z toho vyjde lépe ta ruská fotka. Přitom realitě to odpovídat nebude, ale na úrovni těch vybraných fotek Rusko bezpečně vyhraje.

16 5
možnosti
Foto

J14a96k82u89b 50R96o19t72h

20. 10. 2017 16:24

;-D;-D;-D To muselo dát i Slávkovi při jeho vzdělání a inteligenci dřinu, vymyslet takovou kravinu. Aneb - vše je dobré, když hájí svého fuhrera.

6 12
možnosti

Volila jsem Okamuru. Ne proto, že by to byl člověk bez chyby, ale proto, že umí pěkně vytáčet ty nahoře. Tak ať se mu to daří!!!;-D;-D;-D

9 9
možnosti
Foto

J73a91k25u78b 20R88o33t67h

20. 10. 2017 15:57

Jistě, proč byste nemohla volit jen proto, abyste někoho vytočila. Ovšem o vás to dost vypovídá. Takže - pohrdám takovými, jako vy.;-O

9 16
možnosti

Takže. Francie je bývalá koloniální mocnost, z toho důvodu je tam hodně původních obyvatel z jejích držav. Belgie měla rovněž v Africe kolonie- belgické Kongo, Rwanda. Podobně je na tom Velká Británie, Španělsko, Portugalsko či Nizozemí. A v Německu je velká diaspora Turků, kteří tam přišli za prací v 60. a 70. letech. Pravda je, že jsou s nimi problémy a právě sem míří další migranti coby do svých "mateřských" zemí, a o Německu mají iluzi přebohaté země. Ale tvrzení, že české a moravké vísky budou plné Afričanů či Arabů je bohapustá demagogie.

8 5
možnosti

Až bude západní Evropě docházet dech, půjdou i do zemí, které zatím odmítají.

Musíme být připraveni.

9 1
možnosti
Foto

Minulý měsíc jsem byl ve Vídni a chvílemi jsem si připadal jako nekde v Africe. Moje dcera studuje v Glasgow a do východní části se již nikdo neodváží. Sice Okamura nevyjmenoval Rakousko a Skotsko, ale jistě měl na mysli zhoršení bezpečnostní situace

29 4
možnosti

Přiznám se, že asi volit nebudu, protože nemám koho. Okamura je na můj vkus "zdivočelý" ale řekněme si co říká třeba dnešní politický miláček Rakouska mladíček Kurz:

- veliké omezení migrace, hrozí to průšvihem

- ochrana hranic, samozřejmě nejen plotem

- omezení sociálního systému aby nelákal - light verze Okamurovy - peníze potřebným, ne parazitům

- více přímé demokracie Made in Swiss

- ne EU superstát, ale i rozvolnění kde se to přehnalo, ale i více národního přístupu.

- snaha o změny EU v tomto směru, ne tedy hned referendum a výstup

- vůdcovský princip si už Kurz v rozbředlé své partaji zajistil

Těžké odhadnout jak ho hydra EU semele, Rakousy nejsou velké. Je otázka zda by takovýto měkčí ale sofistikovanější přístup Okamurovi potřebných 5-10% zajistil.

1 0
možnosti

O48t89a 28K77i92n42c

20. 10. 2017 13:31

R^ Ode mne karma.

5 1
možnosti
Foto

Okamurova noční můra je to, že by se mu náhodou povedlo dostat se do vlády a někdo by po něm chtěl aby splnil co slíbil. Takto se svým plácáním bez větší námahy uživí a dokud naše Země bude i díky EU prosperovat tak bude dost na volební příspěvky stranám čož je očividně stimul pro jeho politické působení.

15 5
možnosti

Ty obrázky, to jste jako myslel vážně? Na jednom napravo nějaká válečná oblast (zřejmě Ukrajina) a na druhém chatová oblast. Zbytek netřeba komentovat (například ty dotační počty na zdejším blogu byly probrány už x-krát). Opět se potvrdilo, že proti Okamurovi a jeho "populismu" nejvíce brojí ti největší demagogové.

17 3
možnosti

J59a81n 10Z81i14e61g78l57e36r

20. 10. 2017 13:23

Sdílím a šířím. :-)

3 3
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4321x
 

Absolvent bohemistiky na FF MU v Brně a v současnosti doktorand, učitel češtiny, korektor a běžec.

Záliby: sport (po všech směrech), lingvistika, literatura, filmy, seriály, hudba, dobré jídlo a pití a v první řadě trávení času s přítelkyní, přáteli a rodinou. 

Poslední přečtená kniha: Jak (ne)dělat vědu (P. Kondelík)

Knížka pojednávající vtipně a odborně zároveň o všech obecných zvláštnostech vědeckých pracovišť.

Poslední zhlédnutý film: Holky na tahu

Strašná blbost, ale v rámci kategorie "strašná blbost" to ušlo.

Okénko Homera Simpsona:

"Pivo – příčina a řešení všech životních problémů."