Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J80a38n 63N45e50t45o75p72i40l

16. 4. 2015 15:29

Jsem velký fotbalový fanoušek (chodil jsem na fotbal od roku 1985 do roku 2013 s drobnými přestávkami a zhruba od roku 2000 jsem měl permanentku. V roce 2013 jsem si ale řekl, že nebudu cpát peníze někomu, kdo ze mě dělá blbce a že se nebudu dívat na zápasy, když se dá často s vysokou mírou pravděpodobnosti tipovat jak dopadnou, resp. jak bude rozhodčí pískat). A podobně jako Vy jsem zhnusen českým fotbalem. Ale ono "ticho" je třeba rozlišit. Dle mého je jedinou šancí na změnu v českém fotbalu bojkot ligy ze strany fanoušků. Proč ? Protože FAČR funguje proto, aby Peltové, Berbrové a další na tom vydělávali. Kdy na tom budou vydělávat ? Když do fotbalu potečou peníze ? Kdy a od koho tečou peníze ? No především od sponzorů. Proč dávají sponzoři do fotbalu peníze ? Nedávají je proto, že jde o fotbal - dávají je proto, že jde o sport, na který chodí fanoušci v masovém měřítku. Fotbal jako takový ty sponzory pochopitelně absolutně nezajímá. Když přestanou fanoušci chodit a stadiony budou prázdné, nejen, že sponzoři ztratí důvod dál dávat do fotbalu peníze, ale navíc nebudou mít chuť nechat se dávat do spojitosti se sportem, který je natolik zkompromitovaný, že už i fanoušci se rozhodli ho bojkotovat. Tím FAČR přijde o finanční zdroje a Berbr s Peltou o důvod, proč vlastně celou organizaci ovládat. Nebude to pro ně rentabilní. A pak nastal okamžik, kdy by se ke slovu měli přihlásit ti členové FAČRu, kterým jde skutečně o fotbal a o jeho skutečné dobré jméno.

Když budete na fotbal chodit a nadávat na Peltu, tak mu to sice nebude příjemné, ale nic to nezmění. Těch pár výkřiků a transparentů on přežije, a Berbr jakbysmet. Ostatně Berbr je estébák, takže ten je zvyklej na horší věci než jsou nějaké hysterické výkřiky. Jediné, čeho se tito dva nejvíce bojí, je bojkot ligy od sponzorů a ten by přišel poté, co by přestali chodit diváci.

Takže jako fanoušek bych rád, aby se poměry v českém fotbale změnily, ale Vašemu článku popravdě moc nerozumím.

0 0
možnosti
Foto

Na bojkot ligy celkově nikdy nepřistoupí tolik lidí, aby to cokoli ovlivnilo. Avšak pokud bude vidět, že lidi zajímá fotbal, ale jsou proti jeho vedení, pokud to bude vidět a slyšet v opravdu velkém měřítku a pokud se k tomuto názoru veřejně přihlásí i další osobnosti kromě Baroše, mohou přijít změny i jinak než čekáním na zázrak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4321x
 

Absolvent bohemistiky na FF MU v Brně a v současnosti doktorand, učitel češtiny, korektor a běžec.

Záliby: sport (po všech směrech), lingvistika, literatura, filmy, seriály, hudba, dobré jídlo a pití a v první řadě trávení času s přítelkyní, přáteli a rodinou. 

Poslední přečtená kniha: Jak (ne)dělat vědu (P. Kondelík)

Knížka pojednávající vtipně a odborně zároveň o všech obecných zvláštnostech vědeckých pracovišť.

Poslední zhlédnutý film: Holky na tahu

Strašná blbost, ale v rámci kategorie "strašná blbost" to ušlo.

Okénko Homera Simpsona:

"Pivo – příčina a řešení všech životních problémů."