Otevřený vzkaz paní Gabriele Koukalové

27. 03. 2017 10:45:14
Veřejné vyjádření podpory Gabriele po dalším útoku na její osobu, ale také text pro všechny, kterým obecně není pravda lhostejná.

Milá paní Koukalová, naše skvělá Gabčo,

chci Vám/Ti veřejně poděkovat za velkou odvahu nejen "běhat a střílet", což byste podle některých "expertů" a "vlastenců" měla dělat jako jediné a mlčet při tom. K sepsání tohoto vzkazu mě donutil další ubohý útok na Vaši osobu na webu tzv. Vlasteneckých novin.

Vykám Vám a tykám Ti zároveň proto, že k Vám zároveň chovám velkou úctu a zároveň jsi mi, jako mnoha lidem, blízká svým vystupováním. Nesmírně si cením toho, a jsou nás takových desetitisíce, že se nebojíte ozvat jak proti lžím a podvodům ve sportu, např. těm v Rusku, tak proti lžím u nás, např. těm z Hradu.

Cením si toho o to víc, že jste naše aktuálně nejpopulárnější sportovkyně, přičemž s kontroverzními výroky roste riziko ztráty části popularity, ale přichází rovněž jistota spousty špíny, která se na Vás hrne a hrnout bude jako trest za to, že jste si dovolila promluvit. Všechny tyto urážky jsou natolik primitivní, že jim mohou podlehnout a souhlasit s nimi pouze lidé na úrovni jejich autorů. Takovými se netrap. Všichni ti, kteří Ti dříve fandili a měli Tě rádi nejen za to, jak střílíš, běháš či vypadáš, ale i za to, jak pozitivní člověk jsi, Tě teď naopak mají rádi ještě více a budou fandit ještě hlasitěji.

Chci Vás poprosit, abyste i nadále bojovala na trati a zároveň slovem a strhávala k tomu další lidi jak mezi sportovci, tak mezi všemi občany, jimž je blízká pravda a spravedlnost, ale kteří třeba dosud mlčeli.

Váš hlas má totiž velkou pozitivní sílu a té je v dnešní společnosti po odchodu skutečného pana prezidenta nesmírně třeba. Mluvím o společnosti, v níž přibývají útoky na hodnoty, za něž nebojoval zdaleka jen Václav Havel, ale spousta dalších vězněných politiků a spisovatelů, kteří to mnohdy odnesli tak, že již za ně nadále bojovat nemohli. O společnosti, v níž se začínají pálit knihy a ozývat hlasy po likvidaci lidí, jejichž domovy byly zlikvidovány. O společnosti, jíž bohužel hrozí neúspěch v poměrně dlouhotrvající snaze připojit se k funkční, sebevědomé a svobodné Evropě, jelikož její současný prezident, prokázaný a usvědčený lhář, veřejně podporuje lídry východních mocností, zatímco haní vrchní představitele Evropské unie, a vychvaluje kvalitu jistých médií sdílejících rok stará videa jako aktuální, zatímco plive špínu na profesionální Českou televizi, jejíž zaměstnance označuje za puberťáky...

Díky lidem jako Vy a jejich hlasu máme šanci, že podobné tendence ve společnosti alespoň přestanou gradovat. Nenechme se porazit lží a nenechme pravdu mlčet.

Ještě jednou Ti, milá Gábino, ze srdce děkuji za reprezentaci naší země a za to, že jsi vlastenkou v tom pravém, pozitivním a soutěživém, nikoli nenávistném, sobeckém a zaslepeném slova smyslu. A samozřejmě gratuluji k parádní sezoně! Tvá jízda v Novém Městě byla něčím naprosto úžasným, dostalo nás to na tribunách všechny stejně jako Tebe.

Přeji vám s Petrem krásnou dovolenou a Tobě úspěšnou přípravu na další sezonu!

S pozdravem

Jarmil Vepřek
Brno

Autor: Jarmil Vepřek | pondělí 27.3.2017 10:45 | karma článku: 47.24 | přečteno: 29783x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Kateřina Konečná prozradila, že dnešní komunistické názory jsou docela nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 7:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

19.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 16.46 | Přečteno: 154 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 29.25 | Přečteno: 497 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 21.94 | Přečteno: 556 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.72 | Přečteno: 243 | Diskuse
Počet článků 41 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3815

TOPlist 

Absolvent bohemistiky na FF MU v Brně a v současnosti doktorand, učitel češtiny, korektor a běžec.

Záliby: sport (po všech směrech), lingvistika, literatura, filmy, seriály, hudba, dobré jídlo a pití a v první řadě trávení času s přítelkyní, přáteli a rodinou. 

Poslední přečtená kniha: Jak (ne)dělat vědu (P. Kondelík)

Knížka pojednávající vtipně a odborně zároveň o všech obecných zvláštnostech vědeckých pracovišť.

Poslední zhlédnutý film: Holky na tahu

Strašná blbost, ale v rámci kategorie "strašná blbost" to ušlo.

Okénko Homera Simpsona:

"Pivo – příčina a řešení všech životních problémů."

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...